Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Chronický průjem mého otce

Dobrý den,chtěl bych vás poprosit o radu.U mého otce (55let) už déle jak měsíc trvá průjem.Nikdy dříve jsem to neregistroval až teď.V noci ne ale přes den často chodí na záchod.Začíná to nedlouho po probuzení.Je to pivař-kuřák,který nedbá žádného zdravého životního stylu.Poměrně hodně jí živočišné tuky i červené a uzené maso.Nejhorší je,že před tím strká hlavu do písku a mé výzvy,ať si dojde k lékaři ignoruje.Ještě bych doplnil,že jeho matka zemřela v 65letech na rakovinu tlustého střeva. Prosím poraďte

Odpovědi na otázku

Děkuji za odpověď,budu na něj tlačit a snad povolí a k tomu lékaři půjde.
Opravdu vám radím přimět vašeho otce k návštěvě lékaře a to co nejdříve. Takto trvajíví průjem by měl být sám o sobě příznakem, který člověka přivede k lékaři. Navíc v tomto případě je riziko i vzhledem k věku, životnímu stylu i rodinné zátěži. Nemusí to samozřejmě znamenat, že se jedná o nádorové onemocnění, ale rozhodně by měla být provedena vyšetření, které by našla příčimu obtíží vašeho otce.